TreeWorks

HIGH-END CHIMES EN TRIANGELS 

Sinds 1996 worden in Nashville, Tenessee de TreeWorks chimes en triangels vervaardigd.

TreeWorks hanteert drie peilers die van essentieel belang zijn voor de best klinkende chimes:

BARS                                                                                                                              De bars van elke chimes bepalen de essentie van het geluid en onthullen de ware kwaliteit ervan. TreeWorks maakt uitsluitend gebruik van een aluminium / titanium samenstelling die acht uur lang tot 176°C wordt verhit. Deze verhitting zorgt voor een meer consistente dichtheid op moleculair niveau en geeft de chimes de voor TreeWorks’ zo herkenbare heldere en zuivere klank.

Elke bar wordt getuned op het gehoor, dus geen pre-set machine die de bars snijdt. Alles geschiedt handmatig en op gehoor!

DRAAGBALK                                                                                                                Voor de draagbalk worden twee lokale houtsoorten gebruikt; Black Walnut (Juglans nigra) of White Ash (Fraxinus americana). Om een kleurverdieping te creëren, worden de draagbalken onderworpen aan een stoomproces. Hierna worden de draagbalken met de hand geselecteerd waarna ze maar liefst 16 keer geschuurd worden. Tenslotte worden de draagbalken voorzien van een oliefinish.

KOORD                                                                                                               TreeWorks ‘CordLoc™ is een select gevlochten samenstelling van vezels, waarbij gekozen is voor extreme kracht. Elke bar wordt handmatig voorzien van dit unieke koord. Belangrijker nog dan de sterkte van het koord, is dat het koord minimaal contact maakt met de bars. Immers elk contact heeft invloed op de klank. De lengte van het koord maakt het bovendien onmogelijk dat de bars contact maken met de draagbalk.