Ahead drum thrones

Ahead komt met een geheel nieuwe drumkruk ‘Spinal G’ genaamd. Dit drumkruk concept vindt zijn oorsprong bij chiropractor dr. Richard Robertshaw. Na intensief onderzoek naar lichamelijke klachten bij drummers en de oorzaken ervan, kwam hij met een Ergokinetische drumkruk. De term ‘Ergokinetic’ is van zijn hand en omvat de ontwikkeling van producten die het bewegende menselijk lichaam ondersteunen.

De ‘Spinal G’ krukken hebben een uitsparing in het midden, die de zitting in tweeën deelt. Hierdoor kan het staartbeen (het onderste deel van onze rug) zijn natuurlijke stand behouden. Een verdrukking van het startbeen zorgt in veel gevallen voor een blokkade in de onderrug – het begin van rugklachten en vermoeidheid tijdens het drummen. Daarnaast zorgt de vorm van de Spinal G’s voor meer bewegingsmogelijkheden van het bekken. Deze kruk is een must voor iedere serieuze drummer, het behoudt je rug en geeft je meer energie voor de lange en intensieve sessies!

 

 

 

 

Voor de drummer die geen ‘steuntje in de rug’ wil gebruiken heeft Ahead een tweetal krukken zonder de uitsparing in het midden. Net als de Spinal G krukken zijn deze bijzonder hoogwaardig en een nieuw level op drumkruk gebied. Onderstellen en bevestiging van de zitting aan het onderstel zijn punten waar alle drumkrukken tot op heden (vroeg of laat) speling geven, hetgeen erg slecht is voor je rug (en focus op je spel). De Ahead krukken zijn hier speciaal op aangepast met een dubbele klemming in het onderstel (bij de spindel) en in de bevestiging van zitting naar onderstel. Absoluut geen speling dus!

Ahead drumkrukken geven je de ultieme steady base voor je drumspel, want hoe steady kun je zijn als jouw basis dit niet is?!