TightScrew

De meeste drummers hebben helaas ervaring met lostrillende spanschroeven. Vooral snaredrumschroeven zijn hier erg vatbaar voor en maken je het niet makkelijk tijdens een live optreden: probeer tussen de nummers door met je in-ear of koptelefoon op maar eens een snaredrum te fine tunen…..      De oplossing is voorhanden: TightScrew!

HOE WERKT HET?
TightScrew is een gemodificeerde spanschroef. De schroef heeft – in tegenstelling tot de normale spanschroeven – een ingelegd kunststof materiaal dat haaks ligt op de schroefdraad. Hierdoor loopt de schroef een stuk stroever, waardoor lostrillen verleden tijd is. De technologie die hieraan ten grondslag ligt is afkomstig uit de Apache helikopter. Het gebruik van schroeven die bestand zijn tegen extreme trillingen was bij de Apachehelikopter noodzakelijk, maar de schroeven bleken tevens de perfecte toepassing voor drums!

VOORDELEN
TightScrew heeft verschillende voordelen. Ze werken als normale schroeven en je stemt je drums op de normale manier. Ook in studiosituaties komt TightScrew tot zijn recht, omdat een stabiel blijvende stemming van groot belang is in een dergelijke omgeving. Als drummer of studio wil je natuurlijk uitsluiten dat de toonhoogte verandert gedurende de opnamen.

GEBRUIK
TightScrew is erg eenvoudig te installeren. Verwijder de huidige bouten en vervang ze door TightScrew exemplaren en je bent ready to go. Het stemmen gaat net zoals anders alleen lopen de TightScrew bouten wat zwaarder. Het is daarom wel belangrijk om een goede evenwichtige basis te hebben zodat de spanning rondom niet teveel afwijkt. Je maakt het jezelf nog makkelijker door te investeren in een DrumDial: de perfecte metgezel voor jouw TightScrews!

Met TightScrew haal je je drums 100% in tune uit de koffers, avond na avond!

MATEN                                                                                                                        TightScrew is verkrijgbaar in verschillende lengtes, controleer dus de lengte van je huidige schroeven. Klopt de maat niet helemaal, koop ze dan liever iets te lang dan te kort!

PRIJS per4 stuks

  • 42mm – €13,75
  • 52mm – €13,75
  • 65mm – €15,95
  • 110mm – €16,95